Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Мария Лалева представя новия си роман „Пътища от огън“ в сливенската регионална библиотека

11 октомври 2024 09:06, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 дни, брой четения: 226
Мария Лалева представя новия си роман „Пътища от огън“ в сливенската регионална библиотека

Премиера на най-новата книга на Мария Лалева „Пътища от огън“ ще се състои на 11 октомври в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в Сливен, съобщиха от културния институт.

 

Водещ на представянето ще бъде актрисата Мария Манолова. В нейно изпълнение ще прозвучат и подбрани текстове от романа. В събитието ще се включи и Елица Пенова от ИК „Книгомания“.

 

Почитателите на творчеството на Мария Лалева ще могат да си закупят книгата и да получат автограф от нея.

 

„Пътища от огън“ е книга за огнените човешки пътища, по които съдбата ни води, за да спаси красивото, извечното, сияйното у човешкото същество. Главният герой на романа - Керим, е от Сирия. По време на бомбардировка губи цялото си семейство. Бяга от войната в търсене на дом и мир. По пътищата му на изгнаник го очакват драматични обрати и срещи със странни противоречиви хора, които преобръщат съдбата му, предизвикват го да преосмисли собствените си представи за свои и чужди, за добро и зло, за вяра и религия, за Бога и дявола у човека, за саможертва и мисия, за любов и раздяла.

 

Мария Лалева е родена на 17 юли 1969 г. в Благоевград. Завършва езикова гимназия с френски език. Има висше икономическо образование. Досега е публикувала три стихосбирки – „Личен архив“ (2013), „Не съм ви ближна“ (2016) и „Благословете Юда“ (2019). През 2018 г. излиза първият ѝ роман „Живот в скалите“, а през 2021 г. е публикуван вторият ѝ роман - „Пасиансът на архангелите“.

 

Мария Лалева ще представи новия си роман „Пътища от огън“ в над 30 града, съобщават издателите от „Книгомания“. Премиерата на книгата беше на 8 октомври в зала 6 на Националния дворец на културата (НДК).

КОРЕСПОНДЕНТ НА БТА В СЛИВЕН ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: РБ "С.Доброплодни"-Сливен