» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Мария Лалева представя новия си роман „Пътища от огън“ в сливенската регионална библиотека

11 October 2024 09:06, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 5 days ago, number of readings: 231
Мария Лалева представя новия си роман „Пътища от огън“ в сливенската регионална библиотека

Премиера на най-новата книга на Мария Лалева „Пътища от огън“ ще се състои на 11 октомври в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в Сливен, съобщиха от културния институт.

 

Водещ на представянето ще бъде актрисата Мария Манолова. В нейно изпълнение ще прозвучат и подбрани текстове от романа. В събитието ще се включи и Елица Пенова от ИК „Книгомания“.

 

Почитателите на творчеството на Мария Лалева ще могат да си закупят книгата и да получат автограф от нея.

 

„Пътища от огън“ е книга за огнените човешки пътища, по които съдбата ни води, за да спаси красивото, извечното, сияйното у човешкото същество. Главният герой на романа - Керим, е от Сирия. По време на бомбардировка губи цялото си семейство. Бяга от войната в търсене на дом и мир. По пътищата му на изгнаник го очакват драматични обрати и срещи със странни противоречиви хора, които преобръщат съдбата му, предизвикват го да преосмисли собствените си представи за свои и чужди, за добро и зло, за вяра и религия, за Бога и дявола у човека, за саможертва и мисия, за любов и раздяла.

 

Мария Лалева е родена на 17 юли 1969 г. в Благоевград. Завършва езикова гимназия с френски език. Има висше икономическо образование. Досега е публикувала три стихосбирки – „Личен архив“ (2013), „Не съм ви ближна“ (2016) и „Благословете Юда“ (2019). През 2018 г. излиза първият ѝ роман „Живот в скалите“, а през 2021 г. е публикуван вторият ѝ роман - „Пасиансът на архангелите“.

 

Мария Лалева ще представи новия си роман „Пътища от огън“ в над 30 града, съобщават издателите от „Книгомания“. Премиерата на книгата беше на 8 октомври в зала 6 на Националния дворец на културата (НДК).

КОРЕСПОНДЕНТ НА БТА В СЛИВЕН ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: РБ "С.Доброплодни"-Сливен