Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Анелия Стоянова: Образованието е най-сигурната инвестиция за по-добър живот и успешна реализация

11 октомври 2024 16:28, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 4 дни, брой четения: 261
-----

В периода от 2015 – 2020 година бяха извършени ключови реформи и инвестиции във всички сегменти на системата на предучилищното, училищното и висшето образование. Те трябва да се надградят и да станат устойчиви, за да получим като общество резултати от тях. Това заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Анелия Стоянова, която е под номер 107 в листата на партията в Сливен. „Най-важният акцент в реформите е човешкият фактор – учителят, преподавателят и всички други ангажирани в системата, на които разчитаме като общество, за да се справим с най-значимите предизвикателства пред нас като държава и общество. Затова ще продължим да надграждаме политиките в образованието. Една от най-важните реформи в образователната система е да освободим време на учителите. Тогава те могат да бъдат по-ефективни във възпитанието и формирането на умения. Ще търсим политическо и професионално съгласие за най-важните промени в системата на образованието. По темата образование има много повече неща, които ни обединяват, отколкото ни разделят“, каза Анелия Стоянова.

Тя е категорична, че образованието е най-сигурната инвестиция за по-добър живот и успешна реализация. “За нас това е и национален приоритет. Младите хора, които нито учат, нито работят трябва да бъдат мотивирани да се включат по – активно в нашето общество“, каза още кандидатът за народен представител. По думите й България има нужда от ясна стратегия за последователни и целенасочени действия по отношение на задълбочаване на връзката между образованието и пазара на труда, на насърчаване на професионалното образование и обучение, на развитието на дуалната форма на обучение, на изграждане на система да валидиране на съществуващи умения и насърчаване, и привличане на таланти.

Педагогът Анелия Стоянова представи част от политиките на ГЕРБ-СДС за задълбочаване на връзката между образованието и пазара на труда. Това са регулиране на приема в професионалното и висшето образование. Стимулиране на образованието за придобиване на професии с най голям бъдещ недостиг, както и финансиране на придобиването на втора и следваща образователно-квалификационна степен. Предвижда се и подкрепа за работодатели, които изграждат образователна среда за дуално обучение, включително и чрез данъчни облекчения. „Основната ни цел е осигуряване на среда за социална, професионална и личностна реализация в България. Да създадем възможности за развитие, за гражданска активност и социално включване“, каза още седмата в листата на ГЕРБ-Сливен.

Пълната програма за управление на ГЕРБ-СДС може да видите тук: https://gerb.bg/uploads/2024/09/GERB_Programa-2024.pdf

Може да подкрепите Анелия Стоянова като гласувате с № 18 в бюлетината, с преференция 107.

За #Стабилност и #Сигурност на България!