Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Наградата „Милосърдие“ за 2024 година се присъжда на доктор Таня Праматарова

11 октомври 2024 18:30, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 4 дни, брой четения: 396
Д-р Праматарова

Доктор Таня Праматарова е тазгодишният носител на наградата „Милосърдие“ на Община Сливен. Тя бе избрана на заседание Комисията за избор на носител на наградата.

 

Предложението за удостояването й с приза бе внесено от ръководството на Многопрофилна болница за активно лечение /МБАЛ/ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен.

 

Доктор Таня Праматарова завършва медицина през 1989 г. През 1997 г. придобива специалност „Детски болести“, а през 2010 г. - специалност „Неонатология“.

 

В МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ започва работа през 1989 г. като лекар ординатор в отделението по неонатология. През 2015 г. става началник на отделението. Тя е човекът със съществен принос за европейската визия на отделението и се ползва с авторитет в цялата страна.

 

Сътрудник е на Фондация „Нашите недоносени деца“ от самото й създаване. Автор е на множество медицински статии, включени в наръчника „Всичко за недоносените бебета“. Подкрепя организацията като лектор във видеоматериали и като медицински консултант.

 

Доказан професионалист, поела мисията на живота си да посрещне новия живот със знания, професионален опит, майчина обич, отговорност и отдаденост.

 

Наградата ще й бъде връчена на тържествения концерт за Димитровден - 25 октомври от 18 ч. в зала „Сливен“.

 

Източник: Община Сливен