» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Наградата „Милосърдие“ за 2024 година се присъжда на доктор Таня Праматарова

11 October 2024 18:30, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: MBAL Sliven 4 days ago, number of readings: 395
Д-р Праматарова

Доктор Таня Праматарова е тазгодишният носител на наградата „Милосърдие“ на Община Сливен. Тя бе избрана на заседание Комисията за избор на носител на наградата.

 

Предложението за удостояването й с приза бе внесено от ръководството на Многопрофилна болница за активно лечение /МБАЛ/ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен.

 

Доктор Таня Праматарова завършва медицина през 1989 г. През 1997 г. придобива специалност „Детски болести“, а през 2010 г. - специалност „Неонатология“.

 

В МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ започва работа през 1989 г. като лекар ординатор в отделението по неонатология. През 2015 г. става началник на отделението. Тя е човекът със съществен принос за европейската визия на отделението и се ползва с авторитет в цялата страна.

 

Сътрудник е на Фондация „Нашите недоносени деца“ от самото й създаване. Автор е на множество медицински статии, включени в наръчника „Всичко за недоносените бебета“. Подкрепя организацията като лектор във видеоматериали и като медицински консултант.

 

Доказан професионалист, поела мисията на живота си да посрещне новия живот със знания, професионален опит, майчина обич, отговорност и отдаденост.

 

Наградата ще й бъде връчена на тържествения концерт за Димитровден - 25 октомври от 18 ч. в зала „Сливен“.

 

Източник: Община Сливен