Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Белин Долушанов: Българската икономика има нужда от младите хора и ние от ГЕРБ-СДС имаме решения

13 октомври 2024 13:27, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 3 дни, брой четения: 164
-------

Българската икономика има нужда от младите хора и затова ние от ГЕРБ-СДС имаме решения. Създадохме комплекс от мерки, които да бъдат в подкрепа на младежите и тяхното професионално развитие, защото предизвикателствата пред тях, обхващат всички сектори - образование, заетост, култура, спорт, здравеопазване, социални услуги и други. Това заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС в Сливен Белин Долушанов. Като млад човек с активна гражданска позиция по актуалните обществени теми, той е категоричен, че трябва да се осигури спокойно бъдеще за младите хора на България, а единствените, които могат да направят това са ГЕРБ-СДС. “Моя лична кауза е все повече млади и образовани хора да остават да живеят и работят в страната. А ГЕРБ има опита и добрите идеи за България, които са гарант за по-добро бъдеще“, каза дванадесетият в листата с номер 18. ГЕРБ и СДС са гарант за увеличаване на възнагражденията на педагогическите специалисти на ниво над 125% от средната брутна работна заплата за страната.

Белин Долушанов е категоричен, че насърчаването на младежкото предприемачество в основата на успеха. „Липсата на умения, както и ограниченият житейски опит са сред най-често срещаните бариери пред младежкото предприемачество наред с по – ограниченият достъп до финансиране. Затова ние разработихме програма 60/40 за 60 000 младежи, които след завършване на училище или университет да останат да работят в България за една година. Държавата се ангажира да поеме 60% от осигурителния им доход, а след изтичане на този период работодателят ще има задължение да запази заетостта за период от 12 месеца. Програмата ще бъде в подкрепа на работодатели, осигурили трудова заетост на хора без стаж, както и за хора с минимален трудов стаж от общо 12 месеца към момента на наемане, които не притежават дялове и акции в търговски дружества“, обясни студентът по право Белин Долушанов. Залага се и на насърчаване на работодателите да наемат хора с увреждания чрез данъчни облекчения, достъп до допълнителни програми и разширяване на сега действащите за достъпна работна среда, инфраструктурни проекти за разкриване на работни места.

„Основната цел на ГЕРБ-СДС е осигуряване на среда за социална, професионална и личностна реализация в България. Да създадем възможности за развитие, за гражданска активност и социално включване. Рботим за повече самостоятелни млади българи, подсилени със знания, умения и ценности, които живеят в среда с повече възможности за развитие и с по-малко агресия и рискове от зависимости. Такава среда ще ни приближи още по-близо до целта за младите хора, България да е мястото, където да искат и да успяват да създават семейство и дом“, категоричен е Белин Долушанов.

Може да го подкрепите като гласувате с № 18 в бюлетината, с преференция 112.

 

За #Стабилност и #Сигурност на България!