Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител Фатме Мустафова бе гост на празника на Твърдица

15 октомври 2024 08:01, Мирослав Митев (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 ден, брой четения: 90
Твърдица14102024

Заместник областният управител Фатме Мустафова бе гост на празника на град Твърдица – Петковден. Тя връчи поздравителен адрес от областния управител Чавдар Божурски на кмета на общината Мария Гвоздейкова-Златева.

„Скъпи жители на община Твърдица, днес всички Вие сте призвани да действате заедно за просперитета на града и общината. Съхранявайте традициите си и пазете своята история! Празнувайте от сърце и работете здраво! Вземайте своите решения мъдро и с мисъл за утрешния ден! Бъдете неуморни и се трудете упорито както за себе си и своите деца, така и за по-доброто бъдеще на Твърдица!

Пожелавам на всички, и специално на имениците, здраве, лично щастие и благополучие. Нека света Петка Българска да Ви пази и закриля!“ - се казва в приветствието на Чавдар Божурски. Поздравителният адрес от областния управител беше прочетен пред жителите и гостите на Твърдица по време на официалната церемония на градския площад.

Заместник областният управител Фатме Мустафова участва в ритуала по вдигане на знамената. Тя поднесе цветя пред Паметника на свободата.

Отслужен беше празничен водосвет. Тържествата продължиха с концерт-спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ и заря.

Освен Петковден, вчера Твърдица отбеляза и своята 60-годишнина като град, както и 110 години от създаването на Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1914“.