» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заместник областният управител Фатме Мустафова бе гост на празника на Твърдица

15 October 2024 08:01, Miroslav Mitev
Emission of: District Sliven 1 day ago, number of readings: 89
Твърдица14102024

Заместник областният управител Фатме Мустафова бе гост на празника на град Твърдица – Петковден. Тя връчи поздравителен адрес от областния управител Чавдар Божурски на кмета на общината Мария Гвоздейкова-Златева.

„Скъпи жители на община Твърдица, днес всички Вие сте призвани да действате заедно за просперитета на града и общината. Съхранявайте традициите си и пазете своята история! Празнувайте от сърце и работете здраво! Вземайте своите решения мъдро и с мисъл за утрешния ден! Бъдете неуморни и се трудете упорито както за себе си и своите деца, така и за по-доброто бъдеще на Твърдица!

Пожелавам на всички, и специално на имениците, здраве, лично щастие и благополучие. Нека света Петка Българска да Ви пази и закриля!“ - се казва в приветствието на Чавдар Божурски. Поздравителният адрес от областния управител беше прочетен пред жителите и гостите на Твърдица по време на официалната церемония на градския площад.

Заместник областният управител Фатме Мустафова участва в ритуала по вдигане на знамената. Тя поднесе цветя пред Паметника на свободата.

Отслужен беше празничен водосвет. Тържествата продължиха с концерт-спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ и заря.

Освен Петковден, вчера Твърдица отбеляза и своята 60-годишнина като град, както и 110 години от създаването на Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1914“.