Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 15.10.2024 г.

15 октомври 2024 10:03, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 ден, брой четения: 144
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 14.10.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 15.10.2024 Г.

 

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, както и противодействие на конвенционалната престъпност бе проведена вчера на територията на ОДМВР-Сливен.

В проверките са включени екипи на охранителна, пътна полиция, икономическа и криминална полиция, сектор „Специални тактически действия“-ОДМВР-Сливен, Зонално жандармерийско управление – Бургас, както и служители на РДГ.

Извършени са проверки в частни адреси, търговски и други обекти, като и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност.

С полицейска мярка са задържани 8 лица за различни престъпления. Разкрити са кражби от частни имоти в селата Пъдарево и Градец, умишлено увреждане на пътно превозно средство в град Нова Загора. В сливенския квартал „Надежда“ са иззети около 50 пакетчета, съдържащи вещество, което е реагирало положително на теста за наркотици. Образувани са бързи производство срещу неправоспособен водач и водач с алкохол над 1.2 промила. От 3 имота в село Градец са иззети дърва за огрев без документи за произход. По време на операцията е получен сигнал за кражба на цигари от павилион в град Нова Загора.

При проверките в търговски обекти от два магазина в село Градец и един в село Жеравна са иззети тетрадки с имена и записани парични суми срещу тях. В тази връзка три жени са отведени в РУ-Котел за разпит. Работата по случаите продължава.

В хода на операцията са съставени 271 акта и фиша за нарушения на ЗДвП. Посетени са 31 сигнала от телефон 112 и граждани. Съставени са 6 протокола за предупреждение по ЗМВР. Направени са 185 проби за употреба на алкохол и 10 за наркотици.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

През изминалото денонощие екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала за произшествия. Своевременно са ликвидирали пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци от екипи на РСПБЗН-Сливен/1/, РСПБЗН-Нова Загора /1/, РСПБЗН-Твърдица/1/. Екипи на РСПБЗН-Сливен са оказали техническа помощ при 2 от сигналите.