Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD пуска най-бързата ускорителна карта за електронна търговия и сървъри с най-масово приложение

15 октомври 2024 10:05, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 ден, брой четения: 138
AMD

— AMD Alveo UL3422 ще даде предимство на трейдърите в скоростните сделки —

 

Санта Клара, Калифорния, 14 октомври 2024 г. -- AMD (NASDAQ: AMD) днес обяви своята ускорителна карта AMD Alveo™ UL3422. Тя е най-новото допълнение към семейството ускорители, предназначени за приложения за електронна търговия със свръхниска латентност. AMD Alveo UL3422 предоставя на търговски фирми, маркет-мейкъри и финансови институции ускорител с тънък форм-фактор, пристранствено и ценово оптимизиран, с бърз път към внедряване в широка гама от сървъри.

Alveo UL3422 е базиран на AMD Virtex™ UltraScale+™ FPGA. Програмируемата система на чил включва нова приемо-предавателна архитектура с оптимизирани ядра за мрежова свързаност, къстомизирани за високоскоростен трейдинг. Позволява извършване на сделки със свръхниско забавяне, постигайки по-малко от 3ns латентност на FPGA приемо-предаване и революционна производителност „tick-to-trade“, която не е постижима със стандартни готови FPGA.

„Скоростта е най-важното предимство във все по-конкурентния свят на високоскоростната търговия,“ каза Юсеф Халилолахи, корпоративен вицепрезидент и генерален мениджър на Adaptive Computing Group, AMD. „Картата Alveo UL3422 осигурява входна точка с по-ниска цена, като същевременно осигурява авангардна производителност по отношение на латентността, което я прави достъпна за фирми от всякакъв размер, желаещи да останат конкурентоспособни в търговското пространство.“

 

Нов тънък форм фактор за ценово ефективни приложения

Ускорителната карта Alveo UL3422 е опакована в тънък FHHL (пълна височина, половин дължина) форм фактор, проектиран да се побере в широк набор от сървъри и центрове за данни.

В сравнение с предшественика си, ускорителят Alveo UL3422 намалява плътността на портовете, вградената памет и опциите за свързване, като същевременно се базира на същия AMD Virtex UltraScale+ VU2P FPGA чип за ултра ниска латентност.

В резултат на това Alveo UL3422 е наполовина по-малък с еквивалентна производителност на съществуващата ускорителна карта Alveo UL3524, която държи текущия световен рекорд в бенчмарка STAC-T0 за производителност tick-to-trade (от маркиране към търговия). Тънкият FHHL форм фактор на Alveo UL3422 позволява на финансовите институции да оптимизират рентабилно изчислителната плътност и пространството в стелажа.

 

Екосистемни решения

Ускорителят се поддържа от нарастваща мрежа от партньорски екосистемни решения, които позволяват бързото внедряване на решения за търговия

• Exegy, доставчик на решения за търговия от край до край, фронт-офис, поддържа картата AMD Alveo UL3422 с нейната рамка за разработки (nxFramework). nxFramework е среда за разработка на хардуер и софтуер, предназначена за ефективно изграждане и поддържане на FPGA приложения с изключително ниска латентност за финансовата индустрия.

• Hypertec, доставчик на хардуер, облачни решения и решения с добавена стойност за индустрията на финансовите услуги, тясно си сътрудничи с AMD. Сървърът HF X410R-G6 на компанията е сертифициран да поддържа ускорителя Alveo UL3422, което го прави първият 1U сървър, напълно оптимизиран за тази карта.

• Xelera Technologies, доставчик на софтуер за високоскоростни мрежови технологии и приложения за машинно обучение (ML), си сътрудничи с AMD, за да помогне за преодоляване на недостатъка при латентността на ML алгоритмите при търговия с голяма честота на сделките. С Xelera Silva потребителите могат да се възползват от решения за търговия в реално време, базирани на ML, докато използват XGBoost, LightGBM, CatBoost и други усъвършенствани модели.

 

Alveo UL3422 поддържа традиционните FPGA потоци с помощта на AMD Vivado™ Design Suite и се предлага с набор от референтни дизайни и показатели за производителност, които позволяват на проектантите на FPGA бързо да изследват ключови показатели и да разработят персонализирани стратегии за търговия според спецификациите.

AMD също така предоставя на разработчиците рамката за разработка FINN с отворен код и поддържана от общността, което позволява AI модели с ниска латентност да бъдат внедрявани във високопроизводителни системи за търговия. FINN използва PyTorch и техники за квантуване на невронни мрежи, предназначени да намалят размера на AI моделите, като същевременно поддържат прецизността. Компилаторът FINN генерира хардуерни IP блокове на квантова невронна мрежа (QNN), които могат да се използват с AMD FPGA.

Ускорителната карта AMD Alveo UL3422 в момента е налична и се доставя в производствени обеми на глобалните клиенти, производители на решения за финансови услуги.