» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 17.10.2024 г.

17 October 2024 11:33, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 7 hours ago, number of readings: 110
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 16.10.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 17.10.2024 Г.

 

 

Сливен: Задържан е 18-годишен жител на село Градец за кражба на части и вещи от два товарни автомобила. Сигналът е получен на 9 октомври. След проведени издирвателни действия от криминалисти на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен и със съдействието на служители от РУ-Котел в село Градец са установени извършителите на кражбата- четирима мъже от същото населено място. За 24 часа е задържано момче на 18 години. Вещите обект на кражбата са намерени и иззети. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

41-годишен водач на товарен автомобил „Фолксваген Транспортер“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 16 октомври в село Стара река от екип на участък „Запад“, извършват контрол в малките населени места на община Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на участък „Надежда“ към РУ-Сливен работят по сигнал за взломна кражба от частен имот. Сигналът е подаден от жена на 32 години от същия квартал. Тя е заявила, че от дома й е извършена кражба на златни накити и парична сума. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Служители на РУ-Нова Загора са установили водач на лек автомобил „БМВ“, който е представил неистински документ- свидетелство за управление на МПС /турски образец/. Проверката е извършена на 15 октомври 24, около 21,35 часа, на ул. „Кънчо Чамов“ в град Нова Загора. Водачът е на 31 години, жител на град Пазарджик. По случая е образувано бързо производство.

 

 

 

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 283 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

 

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 23 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 6 протокола за предупреждение.

 

Направени са 73 проби за употреба на алкохол и 1 за наркотици.

 

Регистрирано е едно пътно произшествие без пострадали на територията на РУ-Сливен.