Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител участва в тържествата по повод 25-та годишнина на Инженеро-педагогическия факултет на ТУ в Сливен

17 май 2011 15:32,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1394
снимка

На 17 май 2011 г. областният управител участва в тържествата по повод 25-та годишнина на Инженеро-педагогическия факултет на Техническия университет-София в Сливен.

По покана на народния представител и областен координатор на ПП ГЕРБ - Сливен г-жа Десислава Танева министърът на образованието Проф. д-р Сергей Игнатов посети Сливен.

Визитата на министър Игнатов в Сливен започна с посещение в III СОУ „Д-р Иван Селимински”. Там той разгледа музея на училището и се срещна с директори на детски градини, училища и обслужващи звена на територията на област Сливен, учители и държавни служители от РИО Сливен и родители.

Във Инженеро-педагогическия факултет на Техническия университет-София в Сливен министърът бе посрещнат от депутатите на ПП ГЕРБ г-жа Десислава Танева, г-жа Юлиана Колева, г-н Диан Червенкондев,областния управител г-н Марин Кавръков, г-жа Бисерка Василева – началник на Регионалния инспекторат по образование, ръководствата, академичния състав и студенти на ТУ- София и ИПФ - Сливен. В залата на университета министър Игнатов запозна присъстващите с бъдещите политики на кабинета, свързани с образованието и науката, отговори на въпроси на студенти и преподаватели и посети изложба на експонати от първите български телевизори и радиоприемници, фотоапарати и друга техника.

След официалната среща областният управител се включи в академичното шествие на студенти и преподаватели, организирано по повод празника на Инженеро-педагогическия факултет.

На тържественото събрание и концерт в ДТ „Стефан Киров” областният управител поздрави преподавателите и студентите и пожела всички да обединят усилията си за развитието и утвърждаването на университета, като място на знанието, защото инвестицията в образованието, е ценност, която многократно се възвърне в бъдещето.

Наградени със златен медал на ТУ - София бяха преподаватели с най-голям принос при основаването, развитието и утвърждаването на факултета.

Снимки

снимка