Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител участва в тържествата по повод 25-та годишнина на Инженеро-педагогическия факултет на ТУ в Сливен

17 май 2011 15:32,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1428
снимка

На 17 май 2011 г. областният управител участва в тържествата по повод 25-та годишнина на Инженеро-педагогическия факултет на Техническия университет-София в Сливен.

По покана на народния представител и областен координатор на ПП ГЕРБ - Сливен г-жа Десислава Танева министърът на образованието Проф. д-р Сергей Игнатов посети Сливен.

Визитата на министър Игнатов в Сливен започна с посещение в III СОУ „Д-р Иван Селимински”. Там той разгледа музея на училището и се срещна с директори на детски градини, училища и обслужващи звена на територията на област Сливен, учители и държавни служители от РИО Сливен и родители.

Във Инженеро-педагогическия факултет на Техническия университет-София в Сливен министърът бе посрещнат от депутатите на ПП ГЕРБ г-жа Десислава Танева, г-жа Юлиана Колева, г-н Диан Червенкондев,областния управител г-н Марин Кавръков, г-жа Бисерка Василева – началник на Регионалния инспекторат по образование, ръководствата, академичния състав и студенти на ТУ- София и ИПФ - Сливен. В залата на университета министър Игнатов запозна присъстващите с бъдещите политики на кабинета, свързани с образованието и науката, отговори на въпроси на студенти и преподаватели и посети изложба на експонати от първите български телевизори и радиоприемници, фотоапарати и друга техника.

След официалната среща областният управител се включи в академичното шествие на студенти и преподаватели, организирано по повод празника на Инженеро-педагогическия факултет.

На тържественото събрание и концерт в ДТ „Стефан Киров” областният управител поздрави преподавателите и студентите и пожела всички да обединят усилията си за развитието и утвърждаването на университета, като място на знанието, защото инвестицията в образованието, е ценност, която многократно се възвърне в бъдещето.

Наградени със златен медал на ТУ - София бяха преподаватели с най-голям принос при основаването, развитието и утвърждаването на факултета.

Снимки

снимка