Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител посрещна представителите на 10 страни, участващи в ХV Международен детски фолклорен танцов фестивал

25 май 2011 14:13,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1194
снимка

Днес, 25.05.2011 г., от 11.30 часа в заседателната зала на областна администрация областният управител посрещна представителите на 10 страни, участващи в ХV Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”. Срещата е традиционна и всяка година областния управител приветства малките танцьори и техните ръководители. Той ги увери, че по време на пребиваването си в Сливен ще се срещнат много нови приятели и пожела след години същите тези деца когато пораснат пак да го поканят на тридесетия международен фестивал вече като ръководители на детските състави. Областният управител благодари на децата и техните ръководители, че с толкова много ентусиазъм пазят традиците на своите държави. Доказателството днес е, че всяко дете е облечено с традиционна за своята страна носия и всеки един участник е посланик на своята държава. Чрез танцовите си умения всички вие ще представите пред сливенската общественост богатото културно наследство на своя народ.

Малките танцьори получиха от г-н Кавръков подаръци, които ще им напомнят за Сливен и България.

Областният управител също получи много подаръци, а представителите на Румъния и Турция отправиха покана към него за посещение по време на фестивалите организирани в техните страни.

През миналата седмица областният управител г-н Марин Кавръков изпрати покани на почетните консули и посланици на държавите участващи в настоящия фестивал.

На 24 май 15-тото издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници” бе открито от Народният представител и координатор на ПП ГЕРБ - Сливен Десислава Танева. областният управител присъства на официалната церемония по откриването на фестивала. На празничното шествие и церемонията по откриването присъства и областния управител.

Международният танцов фестивал “Приятелство без граници” е едно от най-мащабните културни събития в община Сливен и България. Той няма конкурсен характер. Участниците са деца от 8 до 14 години, които представят традиционните танци на своите народи. От 2007 г. фестивалът е колективен член на Международния танцов съвет /CID/ към ЮНЕСКО.

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимка