Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПГ НА ПП ГЕРБ

25 май 2011 14:43,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 1900
001

УВАЖАЕМА Г-ЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

 

Политическите спекулации на партиите от последните няколко дни изискват от нас да заявим няколко важни неща. След инцидента пред джамията Баня Баши в София последваха десетки безпочвени и неуспешни политически упражнения върху отношението на ПП ГЕРБ към случая.

Затова заявяваме, че ГЕРБ не е била в коалиционен съюз с Атака и нямаме подписано коалиционно споразумение между двете партии. Атака подкрепя политиките ни, но ГЕРБ няма да позволим да бъдем ползвани за параван в предизборната кампания. Това обаче казваме освен на Атака, и на ДПС, Синята коалиция, и на Коалиция за България.

Разбираме, че всички търсите евтиния политически ефект от този инцидент. За всички обаче е ясно, че ДПС и Атака се опитват да втвърдят и

мобилизират избирателите си за предстоящите избори.

В ГЕРБ обаче със съжаление отбелязваме, че при ПП Атака наблюдаваме тревожна организираност и повтаряемост в действията им, която тревожи. Първо Батак, в петък джамията, в неделя станахме свидетели на безпрецедентен сблъсък на двама депутати в студиото на обществена медиа – Българското национално радио.

Какво следва? ..... – задаваме този въпрос с основателна тревога.

За ДПС е естетсвено, че няма да изпусне тази топка, напротив – ще я отиграе, и то политикански. БСП и сините също – защото съзряха в инцидента възможност да излъскат западналия си рейтинг пред изчезващият си електорат.

От петък, та до днес всички се изредихме да говорим за толерантност и за опасностите от жонглирането с вярата и религията за политически цели. Но истината е друга уважаеми дами и господа – това , бе направено публично за пред обществото, но инцидента не попречи на всички Ви да посочите ГЕРБ и Бойко Борисов като единствения виновник за случилото се.

Ясно е, че за всичко сме виновни ние, защото и от ляво, и от дясно, и в центъра, неможахте да преглътнете, че партии могат да се подкрепят и без политически сделки и корпоративни интереси.

Да, Атака подкрепя управлението ни, защото се ужасяват от желанието Ви отново да сте начело на държавата. Но сделка не е имало, няма, и няма и да има. И като доказателство ще Ви напомня, че ГЕРБ не подкрепи предложенията на Атака като исканията за признаване на арменския геноцид и спирането на новините на турски език от Българската национална телевизия. Напротив - през цялото време не отстъпихме от принципните си позиции.

Винаги сме отстоявали човешките права и свободи. Във всичките си кампании сме предупреждавали, че да ползваш вярата и религията за избори, да плашиш мюсюлманите, че ГЕРБ ще им затвори джамиите и ще им смени имената, е опасно и тези лъжи се връщат като бумеранг върху техния автор. Напомням го, защото Вие господа от ДПС така построихте предизборната си кампания през 2009 -та. Отдавна не сте партия, която защитава гражданските права и свободи. И всички в България видяхме как разпределяхте порциите във властта и как се оцелява при вас.

Сега към Вас уважаеми колеги от БСП – моля забравете за малко спортната си неприязън към нас и ако наистина апелирате за етнически мир, не палете искрите на войната, обвинявайки другите за вина, която трябва да е споделена и от Вас. Не сочете един за жертва и друг за палач днес, защото Вие още носите белега на възродителния процес. Нека не се правим на светци, защото всички сме грешни и длъжни на днешния и утрешния човек, който е все широко скроен и отворен към света.

А Вие от Синята коалиция – стига менторство, стига опити за нагаждане на

политическите сметки, недейте да правите евтина и спекулативна политика. Защото всички вие правихте коалиции, разменяйки подкрепа за постове, и защото ползвахте именно ДПС, за да спасите властта си. И така без да се усетите помогнахте да се родят партии като Атака.

Всички вие в момента давате оценки, но не за да защитите етническата толерантност или за да порицаете действията на Атака, а единствената Ви цел е да критикувате ГЕРБ.

Заради всичко това днес се обръщаме към всички Вас с апел – нека се държим честно, нека проведем една достойна и почтена предизборна кампания.

Колеги от Атака – винаги сме били благодарни за подкрепата Ви, печелихме заедно с Вашите гласове битките и в името на една по-добра България заедно застанахме и срещу синият, и срещу червеният популизъм. Но този път мисля, че преминахте границата. Вашият път, по който тръгнахте от Батак, не е нашият и ако това е окончателният Ви избор, ще трябва всеки да поеме в своята посока.

Вярваме, че избирателите на ГЕРБ, които ни дадоха гласовете си, ще

ни простят пораженията, само ако водим битките достойно, без предателства и в името на целия българския народ, без оглед на пол и религиозна принадлежност, спазвайки законите и конституцията на тази страна. Уверени сме, че никоя власт не е по-ценна от властта на мира. Убедени сме в едно – днешният човек усеща лъжата, а ние декларирахме, че ще управляваме с морал и съвест. Трябва да помним, че не длъжността прави човека, а човека прави длъжността. Затова, ако за Атака е дошло време за самостоятелни ходове, които не кореспондират с демократичните принципи и политическа толерантност, ние ще продължим сами.

Доказали сме, че се ръководим от принципни позиции, ще продължаваме и занапред, независимо от цената, защото България днес, се нуждае от реални и демократични политики, нуждае се от достойнство, честност и морал.