Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

33 снимки на грешни надписи на латиница са постъпили до момента в Министерството на държавната администрация и административната реформа

19 август 2008 09:36,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1040

33 снимки на грешни надписи на латиница са постъпили до момента в Министерството на държавната администрация и административната реформа, съобщават от пресцентъра на МДААР.

На електронния адрес razbiraema@mdaar.government.bg всеки може да изпрати сигнал за грешна табела, надпис в интернет, карта и пр. Всички получени „лоши примери" са публикувани в специално създадената рубрика на сайта на министерството (http://www.mdaar.government.bg/getbg.php).

Инициативата на МДААР за създаване на каталог на грешни надписи стартира в края на май 2008г. във връзка с популяризиране на проекта „Разбираема България" и установените по него правила за транслитерация. Целта на проекта бе да бъде премахнат хаосът в изписването с латински букви на българските населени места, географски и културно исторически обекти. За всяка от публикуваните снимки има информация кога е изпратена, къде е направена и как всъщност е вярното изписване. За всички тези сигнали министър Николай Василев изпрати писма до институциите и организациите, отговорни за поставянето на съответните надписи. В писмата е представена информация за проекта и предписание как да бъдат коригирани изписванията. МДААР следи за изпълнението на тези предписания и информира медиите и обществеността за развитието по сигналите. По някои от тях вече има конкретни резултати. Например беше демонтирана сгрешената табела, указваща посоката към с. Глушник, и се изработва нова.