Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков ще участва в годишната среща на форум „Хранителни банки” в София

30 май 2011 16:56,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1469
снимка

Утре, 31 май 2011 г., областният управител г-н Марин Кавръков ще участва в годишната среща на форум „Хранителни банки”. Тази година срещата се провежда под надслов „СЪЗДАВАНЕ НА ЕФЕКТИВЕН МОДЕЛ ЗА ХРАНИТЕЛНИ БАНКИ В БЪЛГАРИЯ”. Срещата ще се проведе в хотел Радисън Блу, зала „Александър“, гр. София.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов също ще вземе участие утре в годишната среща на форум „Хранителни банки”, На срещата ще бъдат дискутирани подходите и законодателната рамка за създаване на хранителни банки в България, като министър Найденов ще представи договореностите, постигнати от междуведомствената работна група, създадена с негова заповед.

Поканени за участие в срещата са и министрите на финансите и на труда и социалната политика.

Хранителната банка е механизъм за набиране, складиране и раздаване на храна за социални нужди. Целта е системно осигуряване на храна за нуждаещите се. Тя работи на базата на дългосрочно партниране и споделяне на ресурси между публичния, стопанския и гражданските сектори. Банката основно ще разпределя нереализираната храна, като осигури система за безопасното й съхранение и бързото й предоставяне към нуждаещите се.

Инициативата за нейното създаване е на Фондация за общностно развитие (ФОРА) с подкрепа на Глобалната мрежа за хранителни банки, Фондация Каргил, Крафт Фуудс и в сътрудничество с Европейската федерация на хранителните банки.