Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес бе връчен приз „Майчино сърце”2011

01 юни 2011 17:14,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1684
снимка

Днес, 1 юни 2011 г., от 11 часа в заседателната зала на областна администрация Сливен се проведе регионална среща по повод връчване на приз „Майчино сърце”2011.

Тази година призът бе връчен на журналистката от Дарик радио Светлана Димитрова, приемен родител на малкия Ивелин Стоянов вече втора година.

Специален гост на церемонията, по покана на областния управител, беше г-жа Офелия Кънева – директор на Дирекция „Закрила на детето”, Агенция за социално подпомагане. На нея се падна и честа да връчи медальона – сърце и първа да поздрави Светлана Димитрова. Г-жа Офелия Кънева предложи приемната майка да стане лице на една национална кампания за приемната грижа.

„С този символичен жест на морална подкрепа за всичко, което правите, за да дадете топлина и уют, и да протегнете ръка към едно дете, за да сбъднете неговите мечти и да бъде то пълноценен граждан на България, ние изказваме своята благодарност” се обърна г-н Марин Кавръков към носителката на Приз„Майчино сърце” 2011 . Той поздрави и останалите семействата с техния житейски и професионален избор да станат приемни родители.

Подаръци на всяко дете и приемното семейство бяха връчени от БЧК.

От 2009 г. връчването на приза е ежегодна инициатива, която цели популяризиране и институционално признание на труда и усилията на действащите приемни семейства на територията на област Сливен, приели да отглеждат в дома си деца в риск, лишени от родителска грижа.

Приз „Майчино сърце” е учреден от Сдружение с нестопанска цел /СНЦ/ „За духовни и социални дейности” - Сливен, СНЦ „Демократичен съюз на жените” - Сливен и Фондация „Рози” – Сливен и се осъществява под патронажа на Областния управител.

В края на срещата г-жа Ренета Манолова от Агенцията за социално подпомагане представи информация за предстоящи проекти и инициативи, свързани с приемната грижа на национално и местно ниво.

 

Снимки

снимкаснимкаснимка