Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Осмо заседание на Комитета за наблюдение на Оперативната програма „Регионално развитие” 2007-2013 г.

08 юни 2011 13:12,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1373

На 6 и 7 юни 2011 г. областният управител участва в VІІІ – то заседание на Комитета за наблюдение на Оперативната програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. в гр. Хисаря.

Форумът бе открит от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Лиляна Павлова.

Участие в заседанието взеха Карстен Расмусен, Яна Трост и Реналдо Мандметс от Главна дирекция “Регионална политика” на Европейската комисия.

На заседанието бяха обсъдени и одобрен Годишният доклад за изпълнение на ОПРР за 2010 г. и се представиха резултатите от изпълнението на програмата към момента.

На VІІІ – то заседание на Комитета за наблюдение на Оперативната програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. се взеха две важни решения за пренасочване на средства от една програма към друга, които областният управител г-н Марин Кавръков подкрепи. Средствата предвидени от управляващия орган на програмата за изграждането на междусистемната връзка газова връзка България – Сърбия ще се пренасочат към финансиране на одобрени проекти през 2010 и 2011 г., за които не е достигнал финансов ресурс. Това се налага защото реализирането на този голям обект е нереалистичен и не се вписва в сроковете, в които е предвиден. Това би довело до загуби на финансови средства от Европейския съюз. Пренасочените средства ще се използват за предприемане на мерки за енергийна ефективност на общинската образователна инфраструктура- детски ясли и градини, основни и средни училища. Ще се изградят и укрепнат дребномащабни инфраструктурни съоръжения за предотвратяване на наводнения и брегова ерозия. Допълнително средства ще бъдат пренасочени и за реализирането на Националната стратегия „Визия за деинституализация на деца в Република България”. Така ще се гарантира правото на семейна среда и на достъп до качествена грижа и услуги според индивидуалните потребности.