Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на заседание на Регионалния консултативен съвет /РКС/ при Регионалната дирекция по горите

30 юни 2011 11:02,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1018
снимка

Днес, 30 юни 2011 г., областният управител г-н Марин Кавръков присъства на заседание на Регионалния консултативен съвет /РКС/ при Регионалната дирекция по горите гр. Сливен.

На заседанието бяха разгледани резултатите от дейността по опазване на горските територии. Основен акцент в дискусията бе подобряване на взаимодействието между институциите при опазването на горските територии.

Днес, след 5 годишно прекъсване е възстановена работата на Регионалния консултативен съвет /РКС/ при Регионалната дирекция по горите гр. Сливен.

В състава на консултативния съвет участва по правилник областния управител, представители на ОД на МВР, пожарна безопасност, инспекция по труда, неправителствени организации, собственици на гори и др.

Консултативния съвет ще подпомага изпълнителната агенция по горите и нейните структури при изпълнение на държавната политика по опазване на горите, дивеча и рибата. В консултативния съвет се обсъждат и дават становища по стратегията и проблемите, касаещи опазването на горите, дивеча и рибата и ще осигурява взаимодействие между органите и организациите, имащи отношения към проблематиката.