Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

България може да стане регионална банка за храни

08 юли 2011 10:12,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 933

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и министърът на земеделието и развитието на селските райони на Държавата Израел Н. Пр. Орит Нокед обсъдиха възможността България да стане Регионален център за производство на храни. Това стана по време на работна среща в Министерския съвет в рамките на съвместно заседание на правителствата на Република България и Държавата Израел.

Проектът предвижда страната ни да предостави плодородни държавни земи, а Израел да осигури финансов ресурс и високи технологии, след което двете държави да реализират произведената продукция за собствени нужди, а излишъкът да бъде насочен към Организация по земеделие и прехрана /ФАО/ и Световната продоволствена програма. Страните се договориха работни групи от двете държави да разработят детайлите по реализирането на идеята до есента.

Отделно министърът представи 15 български проекта на стойност 390 млн. евро от областта на земеделието и хидромелиорациите, в които бизнесът на Израел да инвестира. Израелската делегация предложи зам.- министър Боянова да представи проектите на посещение в Израел още през следващите две седмици.

По време на заседанието една от основните теми бе двустранното сътрудничество в областта на земеделието и създаването на хранителната банка.

Днес двамата министри подписаха и Съвместна декларация за сътрудничество в областта на земеделието.