Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител взе участие в кръгла маса организирана от Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен

03 август 2011 11:22,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1044
снимка

На 2 август 2011 г. областният управител взе участие в организираната от Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен, кръгла маса на тема „Трафикът на хора – реалност в малките населени места”.

Целта на форума бе да се обсъдят пътища и мерки за информиране на населението в малките населени места за рисковете при трафик на хора, за въвличане в проблема и как гражданите да се предпазват при предприемане на действия за пътуване в и извън страната.

Областният управител призова цялото общество, семейството и образователните структури да вземат отношение към това робство на 21 век. Не може обществото да разчита единствено на полицията и прокуратурата за разрешаването на този огромен проблем. Необходимо е много предварителна работа и повече информираност на населението.

Г-жа Татяна Велева - Секретар на комисията Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен обяви, че ще бъде обособен информационен център за превенция на трафика на хора в сградата на Община Сливен. Там ще се предлага основно информация, а Комисията ще бъде координационно звено. Жертвите на трафик ще бъдат свързвани с неправителствени организации и институции, които биха могли да им бъдат от помощ и подкрепа, когато те искат да се освободят от тези схеми и търсят спасение.

Снимки

снимка