Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на комисията за подбор на кандидатите за работа по Програма „Старт в кариерата”

04 август 2011 12:58,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1073

На 16 август в заседателната зала на областна администрация ще се проведе заседание на комисията, назначена от областния управител за подбор на кандидатите за работа в Областна администрация Сливен и Общинските администрации от област Сливен в рамките на тазгодишната кампания по Програма „Старт в кариерата”. Председател на комисията е зам. областният управител г-н Пейчо Пейчев.

На заседанието на комисията ще бъдат разгледани постъпилите молби за работа и ще се осъществи първоначалния подбор на кандидатите, въз основа на критериите, утвърдени от министъра на труда и социалната политика. Освен минималните изисквания за възраст, висше образование и липса на трудов стаж по специалността, утвърдените критериите за подбор отчитат показателите успех от дипломирането, равнище на владеене на чужд език и компютърна грамотност. Комисията ще номинира максимален брой младежи, но не повече от 5 за всяко работно място.

В срок до 24 август списъкът с класираните от комисията младежи ще бъде оповестен на интернет-страницата на Агенция по заетостта и на информационните табла в дирекциите „Бюро по труда” в региона.

Окончателния подбор ще се осъществи от съответния работодателя след провеждане на интервю с одобрените кандидати по следния график:

Областна администрация Сливен – 01.09.2011 г. от 11.00 ч.

Община Сливен – 29.08.2011 г. от 10.30 ч.

Община Нова Загора – 01.09.2011 г. от 10.30 ч.

Община Твърдица – 02.09.2011 г. от 14.00 ч.

Програма „Старт в кариерата”осигурява възможност на млади висшисти да придобият първоначален опит и трудов стаж по придобитата от тях специалност. Одобрените кандидати ще бъдат назначени за срок от 9 месеца на експертни длъжности по трудово правоотношение в публични администрации - централни ведомства и териториалните им поделения, областните и общинските администрации.