Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Под председателството на зам. областния управител Пейчо Пейчев се проведе комисията за подбор по програмата "Старт в кариерата"

16 август 2011 13:49,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1006
снимка

Днес, 16 август 2011 г. се проведе заседание на комисията за подбор на кандидатите за работа в Областна администрация-Сливен и Общинските администрации в Сливен, Нова Загора и Твърдица по Програмата „Старт на кариерата”. Председател на заседанието бе заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев.

През настоящата година по програмата са одобрени:

- 4 работни места в Областна администрация Сливен в професионалните направления: Архитектура, строителство и геодезия; Право/ Администрация и управление; Икономика; Информатика и компютърни науки;

- едно работно място в община Сливен в професионално направление Социални дейности/ Социален и/или здравен мениджмънт;

- едно работно място в община Нова Загора за младежи, завършили професионални направления: Социални, стопански и правни науки/ Технически науки/ Природни науки, математика и информатика/ Хуманитарни науки/ Здравеопазване и спорт/ Педагогически науки;

- едно работно място в община Твърдица в професионалните направления Социални, стопански и правни науки/ Икономика, Социални дейности, Администрация и управление.

Общинска администрация – Котел не е подала заявка за включване в Програма „Старт на кариерата” през 2011 г.

Тази година интересът към програмата е голям. За три от длъжностите, обявени от Областна администрация Сливен са кандидатствали 27 младежи, за длъжността в община Нова Загора – 18 младежи и за работното място, заявено от община Твърдица са кандидатствали 2-ма младежи.

За работното място в Областна администрация – Сливен в професионално направление: Архитектура, строителство и геодезия и работното място в Община Сливен в професионално направление: Социални дейности/ Социален и/или здравен мениджмънт, няма постъпили кандидатури.

По процедура едно лице може да кандидатства едновременно за три работни места, но само за едно работно място при един работодател.

Комисии към Дирекциите на „Бюро по труда” са извършили първоначална обработка на документите на кандидатствалите младежи и са поставили оценка на всеки кандидат, съгласно утвърдени от министъра на труда и социалната политика критерии.

На вчерашното си заседание комисията за подбор, назначена от Областния управител, е номинирала до 5 кандидата за всяко работно място в зависимост от броя на кандидатствалите младежи. В срок до 24 август списъкът с класираните от комисията младежи ще бъде оповестен на интернет-страницата на Агенция по заетостта и на информационните табла в дирекциите „Бюро по труда” в региона.

Окончателният подбор ще се осъществи от съответния работодател след провеждане на интервю с класираните кандидати по следния график:

Областна администрация Сливен – 01.09.2011 г. от 11.00 ч.

Община Нова Загора – 01.09.2011 г. от 10.30 ч.

Община Твърдица – 02.09.2011 г. от 14.00 ч.

След провеждане на интервюто одобрените кандидати ще бъдат назначени на работа в съответното ведомство.

Снимки

снимкаснимка