Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ГЕРБ отказва дарения по време на кампанията

18 август 2011 14:49,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 2051
001

След анализ на предизборната обстановка и обществените нагласи за хода на предизборната кампания, Националният предизборен щаб на ПП ГЕРБ за местните и президентски избори 2011, предлага на ИК на ПП ГЕРБ да вземе като решение следното предложение:

„В рамките на кампанията за местните и президенстки избори 2011, считано от 24.09.2011 до 30.10.2011 г., националните структури на ПП ГЕРБ да се откажат от всякакви дарения. Смятаме, че това ще даде възможност за провеждането на прозрачна и открита предизборна кампания както на кандидатите на ПП ГЕРБ за кметове и общински съветници, така и на президенстката двойка.

Националният предизборен щаб е на мнение, че такова решение ще гарантира и на избирателите на ПП ГЕРБ, че техните гласове ще бъдат дадени за конкретни политики на партията и кандидатите ни, и няма да ги обвърже и направи зависими по никакъв начин от определени корпоративни интереси. Нещо повече – смятаме че това ще гарантира и занапаред тяхната независимост в работата им в местната власт и президенстка институция.

Затова предлагаме ПП ГЕРБ да финансира своята кампания единствено и само със средставата от държавната субсидия, която получава.

Предлагаме още по време на кампанията, спазвайки разпоредбите на Изборния кодекс и Закона за политическите партии, ежеседмично на сайта на ПП ГЕРБ в Публичния регистър да бъде оповестявана информация за разходите на ПП ГЕРБ в предизборната кампания, като същата да бъде предоставяна и пред Сметната палата.

Убедени сме, че всеки един гражданин, независимо дали ще даде своя глас за кандидатите на ГЕРБ, както и всеки един от кандидатите ни, трябва да знае кой и как финансира неговото участие в предстоящата кампания