Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Росен Плевнелиев и Маргарита Попова са кандидат-президенстката двойка на ГЕРБ

04 септември 2011 17:36,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 1891
===

Росен Плевнелиев е кандидатът на ГЕРБ за президент. Това обяви на специална пресконференция в централата на ГЕРБ председателят на партията и министър-председател Бойко Борисов. Той обясни, че двамата с Маргарита Попова били избрани за кандидат-президентска двойка, защото България иска да има модерна визия. Премиерът оцени високо свършеното от регионалния министър и каза, че той оставя много добър екип, който да поеме щафетата. "Преценихме, че като вицепрезидент, излязъл от съдебната система и доказан магистрат, който може да работи с евроинституциите, г-жа Попова би могла много да помогне за съдебната реформа", каза за вицето на Плевнелиев лидерът на ГЕРБ. "За следващите избори кандидатът ще съм аз", напомни премиерът Борисов и призова медиите отсега да питат лидерите на другите партии кого ще изправят срещу него. Председателят на Националния предизборен щаб и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов пък разкри тайната на съкралната дата 4 септември като обясни, че точно преди 10 години на днешния ден се е запознал с премиера Бойко Борисов, който тогава беше главен секретар на МВР. В отговор Борисов се пошегува, че като слуша Цветанов сега разбира колко са остарели.

 

"Продължавам да работя по националните приоритети за модернизирането на България и превръщането ни в национален лидер", каза в първото си обръщение след номинацията кандидатът на ГЕРБ за поста на "Дондуков" 2. "Дълбоко вярвам, че като президент ще изградя президентската институция като център за дефиниране на националните приоритети. Като президент ще бъда активен, действен - не се впечатлявам от общи думи и парламентарни лозунги“, добави Росен Плевнелиев. „Ще работя за това всички български граждани да определят дневния ред на българските институции. Няма да политиканствам, няма да влизам в политически интриги. Ще правя това, което съм правил и досега, заедно с ГЕРБ. Вярвам, че представлявам усилията на българите за модернизация и тяхното усилие да вървим напред", заяви още Плевнелиев. Прогрес, развитие, успех може да има, когато знаем къде искаме да отидем, когато начертаем ясни приоритети, убеден е Плевнелиев и разказа, че е роден в малък град, син е на двама учители, бил е най-добрият ученик и не се притеснява да бъде лидер. Кандидат-президентът Плевнелиев сподели още, че когато спял по паркингите в Германия не очаквал, че ще участва в строителството на Райхстага и ще управлява големи чуждестранни инвестиции, които са го научили на прецизност и дългосрочност. “Ако нямаме дългосрочен план, няма да успеем. Дълбоко вярвам, че тези думи - работа, доходи, инвестиции, са част от рецептата за успеха на България“, обясни Плевнелиев.

 

„Това, че Маргарита е моята дясна ръка, говори само за едно: „Вижте мен, вижте нея и разберете какви са приоритетите на партията", отбеляза Росен Плевнелиев. Според него правосъдният министър Попова е символ в последните не 2, а 20 години, на ясна и категорична позиция, на решителност, когато трябва да се отстояват интересите на България. „Ще работя с Маргарита в екип за модерна България", заяви Плевнелиев.

 

„Силата и решителността не са запазено поле за мъжете“ обяви номинираната за вицепрезидент Маргарита Попова. Добрият държавник умее да направлява, да организира, да носи отговорност за дългосрочни държавни решения и да обхваща в едно позитивната енергия на цялото общество, каза правосъдната министърка. Отварянето на съдебната система към гражданите е основен приоритет – той е един от най-големите дългове на държавата към гражданите, убедена е Попова и по думите й модернизацията на институцията президент ще се отрази на всички нива в държавата. Правосъдната министърка изрази мнението си, че с номинирането на Плевнелиев-Попова ГЕРБ показва, че в основата на държавността трябва да стои и правосъдието, а така също и издигането на непрофесионални политици, които са експерти. "Не ме е страх от работа и от отговорност" са думите на Маргарита Попова в нейния видеоклип като вицепрезидент.

 

След като двамата номинирани за президент и вицепрезидент произнесоха първите си слова пред медиите, премиерът Бойко Борисов съобщи, че регионалният и правосъдният министър ще подадат оставки в сряда на заседанието на правителството и тогва ще стане ясно кой ще наследи постовете им. Борисов каза още, че не желае да се губи време в ресорите, за които отговаряха Плевнелиев и Попова досега, а още от 5 септември Плевнелиев ще престане да ходи с министър-председателя на първи копки.