Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Бойко Борисов наблюдава демонстрации на полигон Ново село

16 септември 2011 21:57,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 2133
Бойко Борисов

Министър-председателят на България Бойко Борисов наблюдава демонстрации на американски и български специални части на полигон „Ново село". Те показаха умения за обезвреждане и задържане на терористи, контролиращи трансграничен канал за контрабанда на оръжие. В акцията бяха използвани специализирани военни машини и вертолети „Кугър”.

„ А съм доволен от това, което видях. Наблюдавах преди месец и учение на частите на МВР. Базата на полигона дава възможност за добра работа и съвместна подготовка. Остава да направим канализацията и водоснабдяването в региона, където от години има проблем. Помолихме повече местни работници да се наемат на базата. Ще настояваме в тази посока”, каза премиерът.

Днешните демонстрации са част от многонационалното учение на силите за специални операции „Джакъл Стоун”, което се провежда от 6 до 30 септември едновременно на територията на три държави – България, Румъния и Украйна. В него участват повече от 1 500 военнослужещи от Силите за специални операции на девет държави. Освен България, Румъния и Украйна, са включени още Литва, Норвегия, Полша, САЩ, Хърватия и Унгария. От българска страна участват сили и средства от Министерството на отбраната, Съвместното командване на силите, формирования от Силите за Специални операции на Сухопътните войски, от Военновъздушните сили и от служба „Военна полиция". От американска страна са включени подразделения, транспортни самолети С-130 и вертолети МН-47 от Силите за Специални операции на САЩ в Европа с необходимото оборудване за обслужване и осигуряване.

На демонстрациите присъстваха още министърът на отбраната Аню Ангелов и посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик. Министър Ангелов изрази удовлетворението си, че страната ни може да подготвя своите сили в такива условия съвместно с американски военни. Джеймс Уорлик допълни, че учението е добър пример за сътрудничество между България и САЩ и изрази радостта си, че неговата страна има партньор като България. Сред официалните гости бяха още областният управител на Сливен Марин Кавръков и общинският председател на ПП ГЕРБ-Сливен Здравко Костадинов.

Снимки

00000000