Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В къща "Миркович" гостува с изложба сливенският художник Стоян Генчев.

17 септември 2011 10:18,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1485
снимка

В къща "Миркович" гостува с изложба сливенският художник Стоян Генчев. Представени са фигурални композиции, пейзажи и натюрморти, а също и идеен проект за реализация на стенописите в църквата „Свети Атанасий Велики” в град Правец.

Изложбата беше открита на 16 Септември, от 18.00 часа и представена от художника Иван Савов от София и Даниела Ненчева, директор на Художествена галерия „Димитър Добрович”, Сливен. Гости на поредната културна проява на института бяха всички художници, участниците в Десетия пленер по живопис, много приятели на художника и почитатели на изобразителното изкуство.

Художникът е роден на 26.09.1944 г. и постоянно живее в Прага. През периода 1968 – 1974 следва в „Академията за изобразители изкуства” в Прага, завършва специалност „Живопис и реставрация”. Член е на Съюза на художниците и Асоциацията на реставраторите в Прага. Участва в много самостоятелни и колективни изложби в Чехия, Полша, Германия, Русия, Холандия. Творби на Стоян Генчев притежават частни и държавни колекции в България, Германия, Италия, Холандия, Русия, Англия, Франция, Гърция, Чехия, Полша. Реставрира паметници първа категория в Чехия и Моравия. От редица реализации, най–значима е реставрацията на три капели в Катедралата „Св. Вит” в двореца Храдчани в Прага.

Областният управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков поздрави най- сърдечно художника с реализирания мащабен проект в родния град.

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимкаснимка