Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В деня на Светите мъченици София, Надежда Вяра и Любов – 17 Септември, храмов празник на църквата „Света София” в град Сливен...

17 септември 2011 16:39,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1504

В деня на Светите мъченици София, Надежда Вяра и Любов – 17 Септември, храмов празник на църквата „Света София” в град Сливен, областният управител на Област Сливен, Марин Кавръков и заместник областните управители Пейчо Пейчев и Христо Карабекиров присъстваха на откриването на Дневен център за деца и възрастни с умствена изостаналост „Свети Стилиян Детепазител", ремонтиран и преоборудван по спечелен проект на Община Сливен по Оперативна програма „Регионално развитие".

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и кметът на Сливен Йордан Лечков прерязаха лентата на обновеното социално заведение. Основните дейности, финансирани по Оперативна програма „Регионално развитие” са свързани с цялостния ремонт, енергийно ефективно саниране и доставяне на специализирано медицинско оборудване. Със средства от общинския бюджет са финансирани други дейности, отнасящи се в подмяна на канализацията извън сградата на центъра и ремонт на вътрешните дворове. Инсталираният външен асансьор е закупен и монтиран със средства, осигурени от Испано-българската асоциация за интегриране и развитие, и представлявана от Бойка Деванегас.

На официалната церемония присъстваха Десислава Танева, народен представител от ПП „ГЕРБ”, Радост Костова, заместник кмет, Мария Григорова, председател на Общинския съвет, Румяна Михайлова,изпълнителен директор на Главната инспекция на труда, Бисерка Василева, началник на РИО, ръководители социални заведения, общински съветници, представители на медии и родители.

„Община Сливен доказа, че освен със спорт, може да се занимава и със социални дейности, и го прави много добре, каза при откриването министър Младенов. Когато се обединят усилията на местната власт и на държавата, се случват тези хубави неща.” Той поздрави социалните работници, които се грижат за посетителите на центъра и им пожела кураж и успехи.