Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес, 28 септември 2011 г. от 11:00 часа в сградата на областна администрация Сливен се проведе заседание на...

28 септември 2011 16:43,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1085

Днес, 28 септември 2011 г. от 11:00 часа в сградата на областна администрация Сливен се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие, председателствано от г-н Пейчо Пейчев – заместник областен управител и заместник-председател на комисията.

Поводът за провеждане на заседанието е възможността на Постоянната комисия по заетост ежегодно да предлага на Министерството на труда и социалната политика регионални програми за заетост, които да бъдат финансирани в рамките на Националния план за действие по заетостта за следващата бюджетна година.

Тази година за разглеждане от комисията постъпиха 4 регионални програми:

- Регионална програма за заетост - Община Сливен;

- Регионална програма за заетост – Община Нова Загора;

- Регионална програма за заетост „Шанс за безработните – работа за всеки и грижа за нашите деца”, Община Котел;

- Регионална програма за заетост „Чиста и приветлива община”, Община Твърдица.

 

Програмата, разработена от общинска администрация Сливен предвижда осигуряване на заетост на 32 безработни лица от общината за срок от 6 месеца и е насочена към предоставяне на качествена грижа и социални услуги на потребителите в 9 социални заведения на територията на Община Сливен.

Програмата на общинска администрация Нова Загора предвижда осигуряване на заетост за срок от 11 месеца на 30 безработни лица в дейности, свързани с организиране дейността в пенсионерските клубове в 30 населени места в общината.

Регионална програма за заетост „Чиста и приветлива община” на Община Твърдица предвижда осигуряване на заетост на 40 безработни лица за срок от 10 месеца в дейности, свързани с почистване на улици в централна част на населените места, почистване на детски площадки и събиране на отпадъци в седем населени места на община Твърдица.

Програма „Шанс за безработните – работа за всеки и грижа за нашите деца” на община Котел предвижда разкриване на работни места за 37 безработни лица за срок от 6 месеца. Дейностите по програмата са свързани с поддържане и опазване на общинската собственост в училищни и детски заведения и поддържане на подходи и дворни пространства към туристически маршрути и обекти в 14 населени места в общината.

Всички постъпили регионални програми бяха одобрени от членовете на Постоянната комисия по заетост и в срок до 30.09.2011 г. ще бъдат изпратени в Министерството на труда и социалната политика за участие в оценяване и подбор на национално ниво.