Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Новата политиката по енергийна ефективност, провеждана от Йордан Лечков, дава резултати

30 септември 2011 09:57,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 13 години, брой четения: 1877
001

С 20 процента са намалели разходите за отопление в 12-то основно училище „Елисавета Багряна” в Сливен. Това се дължи на внедрените мерки за енергийна ефективност, които са част от политиката, провеждана от кмета Йордан Лечков в цялата община. Освен намалените разходи, от училището отчитат, че е направено обследване, което е установило, че учебното заведение е сред най-добре санираните. Директорът Величка Христова съобщи, че ремонтните дейности са протекли през 2008 г. и 2009 г.

Училището е придобило нов облик след санирането и смяната на дограмата. Сградата е в експлоатация от 1995 г. и има разгърната застроена площ 14 717 кв. м. На обекта освен енергоспестяващи мерки е извършен ремонт на санитарните помещения и са подменени част от осветителните тела с енергоспестяващи. Учебното заведение е имало проблем и с отводняването. В сградата има изграден форум на приземния етаж, в който се е събирала вода. Строителната фирма, която е извършила санирането, е разрешила и този проблем със съдействието на Общината.

„Имаме основание да сме доволни от това, което бе направено в училището. То е добре санирано, добре изглежда, спестяваме енергия и средства”, коментира Величка Христова. Тя добави, че училището сега е по-топло и е решен проблема с чупенето на дограмата. С дървената дограма при силен вятър често са се чупели прозорци или е духало през тях. След санирането няма течове от покрива, каквито е имало от създаването на училището.

Училищното ръководство е успяло да направи ремонти и със собствени средства. Ученици с гордост коментираха, че се чувстват прекрасно в новите, много по-добри условия. По думите им, към момента в сградата е много по-комфортно и много по-чисто.