Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Политиките на местната власт вълнуват сливналии

06 октомври 2011 13:38,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 2065
001

За втори път в тази кампания кандидатът за кмет Йордан Лечков и съветници от листата на ГЕРБ се отзоваха на поканата да гостуват в пенсионерски клуб №1. В този разговор кандидатите на ГЕРБ очертаха политиките в местната власт, които ще развиват – довършване на започнати и стартиране на нови инфраструктурни проекти, запазване на местните данъци и такси, развитие на културните институти.

В отговора на интереса на възрастните хора към пътната инфраструктура на града, Йордан Лечков информира присъстващите за готовите проекти за кръгови кръстовища на бул. „Ген. Скобелев”, до магазин „Тернопол” и до кръстовището на „Розова градина”. „Спечелихме и проект за облагородяването на парк ”Юнак”, това са неща, които реално ще станат” – каза Йордан Лечков. Той припомни, че коритото на река „Дюлева” е почистено, сменени са водопроводите в кварталите „Дружба” и „Сини камъни”. Докато течеше ремонтът, булевард „Георги Данчев” беше разкопан, но сега е най-хубавият в града. Йордан Лечков увери присъстващите, че улиците в централната част на града ще се асфалтират до 3-4 месеца.

Възрастните хора попитаха защо се застрои централния градски площад „Хаджи Димитър”. Мария Григорова – кандидат за общински съветник от ГЕРБ отговори, че разрешенията за строителство в този район са били подписани преди 2003 и сега няма как да се променят.

На въпрос за пречиствателната станция за питейна вода, Йордан Лечков отговори, че тя е почти готова, но ако не се подмени водопреносната мрежа, съоръжението се обезсмисля. Трябва да се подмени водопреносната мрежа в кварталите „Клуцохор”, „Кумлука” и централната градска част и тогава да се включи пречиствателната станция. „За довършването на целия този сложен проект имам подкрепата и от премиера Борисов”, заяви Йордан Лечков.

Кандидатите за общински съветници Димитър Митев, Мариян Янков, Керанка Стамова и Здравко Костадинов разясниха на хората, че в момента Сливен е градът с най-ниски местни данъци - такса смет и данък сгради. Таксите за детски градини и ясли също са най-ниски в страната, не са променяни от осем години.

Община Сливен подпомага всички културни институти на територията на общината. Над 1 милион са вложени за охранителни витрини за експонатите в историческия музей, с каквито малко музеи могат да се похвалят. Със 700 хил. лв. са финансирани археологическите разкопки на експедиция ТЕМП.