Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В отговор на отправена официална покана от Негово превъзходителство г-н Матиас Хьопфнер...

07 октомври 2011 12:52,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1225

В отговор на отправена официална покана от Негово превъзходителство г-н Матиас Хьопфнер, посланик на Федерална република Германия в България и Нейно превъзходителство д-р Мариана Чолакова, почетен консул на ФРГ в Пловдив, областният управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков присъства на 6 Октомври от 18.00 часа на тържествен прием даден в чест на Деня на ГЕРМАНСКОТО ЕДИНСТВО – 3 Октомври.

В поздравителния адрес поднесен от областния управител към германските приятели се казва, че „ Преди 21 години, на този ден гражданите на Федерална Република Германия окончателно преодоляха продължилото десетилетия разделение на нацията. С този успех те обвързаха и задължението си, решително да се противопоставят на предизвикателствата на един многополярен свят. Продължаващите последици от икономическата криза обхванала света ни показват, колко е важно международното сътрудничество в обществено- икономическото развитие на страните от Европейския съюз. Солидарността е значима част от европейската идея. Същевременно всяка една отделна страна носи отговорност за цялото на общността.Това изисква предприемане на структурни реформи, адекватни действия и справедливо разпределение на тежестите, за гарантиране на мира, свободата и благосъстоянието на всички европейски народи и световната общност.”

Особено място отделено в поздравлението e констатацията за „задълбочаването на взаимноизгодното партньорство, поддържане и запазване на традициите за приятелство и сътрудничество между народите на нашите държави. Германия и България са тясно свързани в областта на икономиката, на културата и образованието Вече десетилетия съществуват приятелските взаимоотношения за сътрудничество и културен обмен между градовете Сливен и Гера. С влизането в сила на двустранната културна спогодба от 1997 г. бе създадена важна основа за по¬-нататъшното разширяване на културните и образователни отношения между отделни учебни и културни учреждения, за още по- близко сътрудничество между двете общини и народи.”