Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ГЕРБ издига за кметове и съветници българи, роми, каракачани и турци

07 октомври 2011 13:52,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 2159
002

Пред жителите на село Злати войвода кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Сливен Йордан Лечков направи отчет за свършеното през мандата. „Сливен е една от малкото общини в България, където всички населени места са осветени с модерно енергоспестяващо осветление, където сметосъбирането и сметоизвозвазването са добре организирани”, заяви Лечков. Той увери присъстващите, че сега на ход са нерегламентираните сметища и се ангажира този проблем да бъде решен.

В разговора стана дума и за важната функция на общинския съвет при вземане на решения в Общината. В листата на ГЕРБ за съветници има представители на ромския етнос и каракачани. Роми, турци, каракачани са издигнати от ГЕРБ и за кандидати за кметове. „Това е политиката на етническа толерантност, която следваме”, каза Йордан Лечков. Той припомни, че в Сливен хората и някога, и сега живеят мирно и задружно – цигани, българи, арменци, каракачани, турци. Иван Киров също обърна внимание на приобщаването на ромите в местното управление. Представени бяха кандидатите за общински съветници от ГЕРБ – Сливен Димитър Митев, д-р Димитър Павлов, Живко Минчев, Здравко Костадинов, Керанка Стамова, Мариян Янков, Николай Колев и Сашо Александров.

Мария Григорова разясня начина, по който ще се гласува, вида на изборната бюлетина и прикани присъстващите да гласуват като отбележат с „Хикс” номер 2 в бюлетината. Така те ще дадат своя вот за представителите на ГЕРБ – за кмет на Общината, за кмет на селото, за кандидатите в листата за общинския съвет и за кандидат президентската двойка Плевнелиев – Попова.

Беше представен и кандидатът на ГЕРБ за кмет на селото Тодор Тодоров.

Снимки

001003004