Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на Гавраилово се гордее със своето европейско село

19 октомври 2011 18:32,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 2266
001

„Гавраилово е едно европейско село с население от 1 200 жители”, така представя едно от най-хубавите села в Сливенска област кметът Димитър Андреев, който е кандидат на ГЕРБ за нов мандат.

Той се гордее, че досега е успял да направи стойностни неща за хората, които изразяват разбирането, че най-важното за един народ е да познава историята си. „Бях си поставил за цел и в момента приключва изграждането на пространството около паметника на Хаджи Димитър на новото място по проект „Обичам природата и аз участвам”. Затревени са площите и са възстановени пейките. Започнахме и ремонт на църквата”, изброява кметът. За осъществяването и на двата проекта, той и жителите на селото са благодарни на народния представител Десислава Танева.

Община Сливен и кметът Йордан Лечков също са помагали за изграждането на Гаврилово. „В момента след ремонта, смятам, че сградата на кметството има европейски вид, с климатици и дограма, освежено е. Със средства на общината беше направен и цялостен ремонт на здравната служба, беше препокрит покрива на читалището. Също с финансиране от община Сливен беше извършен авариен ремонт на друга част от читалищния покрив, който беше възстановен само за един месец”, разказа Димитър Андреев.

Кметът отчита още, че е стартирал проект за домашен помощник и социален асистент, който осигурява работа на около 15 човека от селото за срок от една година.

Празникът „Златна праскова”, който се провежда от четири години, вече е символ на село Гавраилово. Партньор в организацията на това голямо събитие е Министерството на земеделието и храните. На него се срещат производители на зеленчуци и плодове с представители на научната общност от страната и чужбина, както и с представители на организации, които изнасят пресни праскови. „Доволни сме, че държавата предостави на организацията на производителите в Борсата за зеленчуци и плодове в Сливен специално хале с монтирана машина за сортиране на плодове и хладилни камери”, коментира Димитър Андреев. Той отбеляза, че и в този случай помощ е оказала Десислава Танева През следващите 5 години . Съоръжението ще остане на разположение на производителите и голяма част от прасковите в региона ще са за износ за прясна консумация в страни от Европейския съюз и Русия.

„Така с подкрепата на местната и на централната власт Гавраилово се превръща в европейско село”, заключава кандидатът на ГЕРБ за негов кмет.

Снимки

002003004