Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ТЕ СА "ЗА" СЛИВЕН

20 октомври 2011 12:13,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 1872
001

Диана Кънева: Ще работя за повече гражданско участие в обсъждането и вземането на решения за промени

Диана Кънева – учител, кандидат за общински съветник от ГЕРБ

Защо сте в листата на ГЕРБ?

Очаквам, че като специалист в областта на образованието, ще имам възможност да работя за развитието и модернизацията на образователната система в нашия град. Опитът ми в управлението на образователно-възпитателния процес ще бъде полезен в изработването и реализацията на действена образователна стратегия на община Сливен.

Какво най-много Ви харесва в Сливен?

Огромните природни ресурси на нашия град и неговата история са нещата, които не само харесвам, но ми дават самочувствие и надежда, че ако успеем да ги запазим, ще изградим едно по-добро бъдеще за всички.

Какво не Ви харесва в Сливен?

Липсата на икономически субекти, занимаващи се с реална икономика, производство на стоки и услуги, а не предимно с търговия.

Какво най-първо бихте променили в Сливен, ако зависи от Вас?

Във всяка сфера на обществения живот има нужда от промяна, но отчитайки сложните взаимовръзки в управлението, считам че трябва първо да се разшири участието на гражданското общество в обсъждането и вземането на решения за промени. Като че ли съгражданите ни са готови реално да участват в тези процеси чрез включването им в действащи обществени съвети по най-значимите проблеми на общината.

Убеден ли сте, че Вашият глас ще се чува в групата на общинските съветници?

Убедена съм, че ще успявам да представям основателни аргументи, за да накарам и другите да приемат моя определена позиция.

Как бихте описали кмета Лечков от досегашната ви работа с него?

Господин Лечков е човек устремен и преследващ целите си, успявайки да промени облика на училищата и детските заведения в нашия град. Притежава качествата на нетрадиционен управленец, ярко се отличава от наложения български модел и с това си печели допълнителни врагове. Носи в себе си заряда на модерния, европейски тип политик.