Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на Област Сливен, Марин Кавръков съобщава следната информация...

20 октомври 2011 19:43,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1281

Областният управител на Област Сливен, Марин Кавръков съобщава следната информация :

„Кризисната ситуация възникнала в резултат на лошите климатични условия на 17 и 18 Октомври 2011 година в Област Сливен е овладяна.

Към 16.00 часа на 20.10.2011 година обстановката е следната:

Всички пътища от републиканската пътна мрежа I и II клас, включително Път II - 53 / Сливен, Бяла, Стара река , Велико Търново, прохода „Вратник” / и Път II- 48 /Петолъчката, Котел, Омуртаг, Търговище, „Котленски” проход/ са почистени до асфалт. Осигурен е достъп до всички села в Област Сливен, включително до курортните и туристическите обекти в местностите „Карандила” и ”Даулите”.

Към 18.00 часа е възстановено електрозахранването във всички селища на областта, с изключение на селата – Раково, Нейково, Стрелци, Въглен, Братан и Жеравна, на половина ½.

Пътнопочистващите фирми продължават да работят по оширяване на пътищата – местност „Табелите” - Стара река, „Чуката” – Ичера и местност „Меча поляна” – „Карандила”. Продължава изсичането и почистването на падналите клони и дървета в стандартните габарити на Третокласната пътна мрежа.

От EVN, България предадоха, че през денонощието са работили 15 екипа по ниско напрежение 220 волта и 25 екипа по средно напрежение 20 кволта.”

Областният управител е получил уверението от ръководството на EVN, България, че на 21 Октомври 2011 година ще бъде възстановено електрозахранването на последните села в областта. Само по направлението Жеравна-Катунище-Нейково-Раково има паднали 27 стълба от електропреносната мрежа.”

Областният управител на Област Сливен изказва благодарност на всички специалисти, работили по предотвратяване на авариите, самоотвержено и професионално и с чувство на дълг и отговорност пред поетите задължения.

„Използвам случая да се извиня на засегнатите граждани за неудобствата, които преживяха през последните дни и да ги уверя, че ще се направи всичко и за най-отдалечените населени места да бъдат възстановени нормалните условия на живот”, заяви областният управител.