Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ТЕ СА "ЗА" СЛИВЕН

21 октомври 2011 14:23,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 1973
001

Димитър Митев: Съвсем скоро ще продължи дейността по спрените европейски проекти, до няколко месеца улиците в градската част ще бъдат асфалтирани

Димитър Митев – юрист, кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ

Защо сте в листата на ГЕРБ?

Моите житейски принципи и виждания съвпадат напълно с програмата и вижданията на ПП „ГЕРБ”, в чието учредително събрание участвах през декември 2006 г. Два мандата съм общински съветник и отново съм в листата на ГЕРБ защото искам да продължим всичко, което започнахме с колегите общински съветници и кмета Йордан Лечков в областта на подмяната на цялата канализационна и водопреносна мрежа, санирането на детските градини и ясли, асфалтирането на улиците и превръщането на Сливен в модерен и приятен за живеене европейски град.

Какво най-много Ви харесва в Сливен?

Сливен е моят роден град. Тук преминаха моите най-щастливи години. Тук се роди моят син. Обичам Сливен, обичам неговия хайдушки, непримирим дух, неговата неповторима природа. Харесвам гражданите на Сливен – интелигентни, гостоприемни, непримирими към неправдите. Имам много приятели в този град и за нищо на света не бих живял на друго място. Тук се чувствам щастлив, полезен и реализиран.

Какво не Ви харесва в Сливен?

Питам се защо си изкарваме омразата, завистта, неудовлетвореността от личния си живот върху общата собственост? Ще ми се младите хора в Сливен да изразходват енергията си в спортни, туристически и културни занимания, а не върху кошчетата за смет или с безразборно надрасканите графити върху току-що боядисаните сгради на училища и детски градини. Не харесвам и превърнатите в сметища пространства около блоковете.

Какво най-бързо бихте променили в Сливен, ако зависи от Вас?

Разбира се, бих подобрил инфраструктурата. Аз и моите колеги от ГЕРБ и г-н Лечков знаем как да го направим. Убеден съм, че съвсем скоро ще продължи дейността по спрените европейски проекти и до няколко месеца улиците в градската част ще бъдат асфалтирани.

Убеден ли сте, че Вашият глас ще се чува в групата на общинските съветници?

В изтичащия мандат бях ръководител на групата общински съветници от ГЕРБ. С колегите работихме много добре и в синхрон. Винаги сме дебатирали, преди да вземем важно решение, вслушвали сме се в аргументите на другия и сме намирали най-доброто решение. Особено след като трима колеги напуснаха групата, станахме още по-силни и сплотени, като едно семейство.

Как бихте описали кмета Лечков от досегашната ви работа с него?

Винаги ме е впечатлявал със своята енергичност, неизчерпаем ентусиазъм и нетрадиционен подход към проблемите. За него няма нерешим проблем. Той е първият кмет на Сливен, който се осмели и тръгна да реализира проекта за водния цикъл. Беше наясно, че ще има много проблеми. Чувах как му казваха: „Защо ти е да правиш този голям проект, прави градинки и фонтанчета и няма да имаш проблеми”. Само, че той е човек извън шаблона, избра по-трудния път и ще успее!