Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В град Сливен бюлетините са три, в селата – четири

22 октомври 2011 13:56,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 1903
001

В град Сливен ще се гласува с три бюлетини - за президент и вицепрезидент, за кмет и за общински съветници. В селата на община Сливен, където ще се избира кмет, бюлетините са четири.

На първата са изписани имената на кандидатите за президент и вицепрезидент. През пред всяко име има квадратче с номера, с който двойката е регистрирана. В това квадратче избирателите отбелязват своя вот със знака Х със син химикал.

Втората бюлетина е за кмет на общината. В нея пред всяко име на кандидат има квадратче с номера, с който е регистриран. Избирателите отбелязват Х със син химикал в квадратчето пред името на своя избраник.

Третата бюлетина е за общински съветници. В нея са изписани имената на партии и коалиции, които издигат кандидатите и първите три имена от листата. Знакът хикс /Х/ със син химикал се поставя в квадратчето пред предпочетената партия или коалиция.

В селата на община Сливен бюлетините ще са 4. Освен избор на президент, кмет и общински съветници, там ще избират и кмет на населеното място. Знакът хикс /Х/ със син химикал се поставя в квадратчето пред името на предпочитания кандидат.