Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

По покана на областния управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков, на посещение в град Сливен...

25 октомври 2011 09:37,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1116
снимка

По покана на областния управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков, на посещение в град Сливен на 24 Октомври 2011 година беше Негово Превъзходителство Рафаел Мендивил Пейдро – посланик на Кралство Испания в Република България, придружаван от г-жа Ева Поведано – търговски представител към посолството.

По предварително съгласувана програма беше предвидена работна среща в областна администрация, на която областният управител постави за дискутиране няколко проблема,отнасящи се до:

1. Опита на испанската държава по решаване на проблемите свързани с поддържане и използване на хидромелиоративните съоръжения и поливното земеделие;

2. Как е организирана веригата от дейности по събиране, изкупуване и използване на гъби, билки и диворастящи плодове в отделните райони на страната;

3. Ефективността на административните услуги на гражданите от въвеждането на електронното правителство в дейността на областната администрация.

Негово превъзходителство г-н Рафаел Пейдро лично се ангажира да предостави необходимата документация по прилагане на новите технологии в поливното земеделие в район Алмерия, Кралство Испания, като помоли да бъде изготвен анализ на състоянието и дейността на Област Сливен в това направление. Изрази готовност да съдейства за проучване опита на испански фирми, в областта на билкарството и преработването на гъби и диворастящи плодове. Изказа огромно задоволство от съвместното сътрудничество между областната администрация и фирма”Андаго”, град Мадрид по прилагане на софтуера за електронното правителство единствено в страната в Област Сливен, за административно обслужване на гражданите.

На работната среща присъстваха представители на испански фирми , работещи в град Сливен „Екртика” и „Копаса” и фирма „Андаго”, София .

На проведения брифинг с представители на централни и местни медии

Негово Превъзходителство Рафаел Мендивил Пейдро отговори на поставените въпроси за активно икономическо и стопанско сътрудничество между двете страни.

Областният управител на Област Сливен лично придружи испанските гости, които се запознаха с богатото културно наследство на Област Сливен , с посещение на богатите експозиции в Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков, Художествена галерия „Димитър Добрович”, Старият бряст, паметника на Хаджи Димитър и Катедралния храм „Свети Димитър”.

Снимки

снимкаснимка