Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Йордан Лечков подкрепи 2012 IRC RALLY SLIVEN

27 октомври 2011 20:49,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 2413
001

От 28 до 30 септември 2012 година Сливен ще бъде център на световния автомобилизъм, когато в града ще се проведе 2012 IRC RALLY SLIVEN. Тази новина съобщиха пред фенове и състезатели организаторите на рали Сливен от автомобилен спортен клуб Сливен /АСК-Сливен/. Те бяха поканили на срещата патрон на сливенското рали Йордан Лечков - кандидат на ГЕРБ за кмет на община Сливен.

Атанас Чанев от АСК-Сливен съобщи, че от Intercontinental Rally Challenge, които организират ралита като Ипър, Монте Карло и Барум са дали висока оценка на Рали Сливен и смятат, че градът отговаря перфектно на условията на мениджърите и екипажите, които участват в IRC шампионата.

„Нашият град е способен да поема такива големи форуми”, каза Йордан Лечков. Предпоставките за това са създадени. В България няма друг град от мащаба на Сливен, който да има такава спортна база. Той припомни организацията и отличното провеждане на Балканиадата по лека атлетика през лятото на 2011, ежегодния драг рейсинг и многобройните футболни турнири. „Това е политиката, която провеждаме и надграждаме малко по малко. Тази политика превръща нашия град в спортен център и е голям резерв за развитието на туризма” – подчерта Йордан Лечков. Той увери присъстващите, че лично подкрепя предстоящото голямо автомобилно състезание и припомни, че за организирането на Балканиадата е помогнал министър председателят Бойко Борисов.

В дните на 2012 IRC RALLY SLIVEN в града се очакват около 60-80 екипажа от целия свят и около 50 000 души публика. Състезанието ще бъде излъчвано по каналите Евроспорт, Евроспорт2 и Евроспорт, Азия пасифик, което е огромна реклама за България и за Сливен.

Снимки

002003004