Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 2 Ноември 2011 година в Професионална гимназия по електротехника и електроника...

04 ноември 2011 09:41,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1374
снимка

На 2 Ноември 2011 година в Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска Кюри"-Сливен беше реализирана на дело една съвместна инициатива на областния управител на Област Сливен , г-н Марин Кавръков и ръководството на електроразпределителното дружество EVN България. А тя е, да се създават реални условия в учебното заведение за подготовка и квалификация на бъдещи кадри по специалността „Електроенергетика”, които да работят , обслужвайки електропреносните мощности на фирмата. Това на практика е желания от много време подход за обвързаност на професионалното образование с бизнеса. Настоящият проект беше записан в инвестиционната програма на дружеството за 2010 година. Дарението в размер на 11 000 лева е вложено в техническо оборудване на кабинет и на учебен полигон, която инвестиция е в помощ за добрата професионална подготовка на учениците от специалността „Електроенергетика" на гимназията. Учебният полигон е изграден по действащите стандарти на EVN България, като учениците вече имат възможност да придобиват технически умения в реални условия. Това прави изградения полигон уникален по своя смисъл и полза за бъдещата квалификация на учениците. Допълнително в учебния кабинет учениците на практика ще се запознаят с материали и технически устройства, които EVN България използва ежедневно в поддържането и модернизирането на електроразпределителната мрежа.

На официалното откриване на учебния полигон и технически кабинет присъстваха заместник министърът на образованието, младежта и науката г-жа Милена Дамянова, областният управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков, председателят на управителния съвет на EVN България г-н Йорг Золфленер, председателят на управителния съвет на EVN България „Електроразпределние”, г-н Волфганг Хумер, г-жа Бисерка Василева, началник на РИО, Сливен, директорът на ПГЕЕ „Мария Кюри”, г-н Добри Маргенов, г-н Йордан Берберов – началник отдел „Образование и младежки дейности” в Община Сливен и директорите на професионалните гимназии в град Сливен.

С поздравителния адрес поднесен от г-жа Милена Дамянова, министърът на МОМН, проф.Сергей Игнатов отправя благодарности към EVN България за ' „социално-отговорната задача и примера за бизнеса'', който дружеството е подело в образователната сфера.

Снимки

снимкаснимка