Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 07 ноември от 14,00 часа в областна администрация – Сливен се проведе съвещание...

08 ноември 2011 10:26,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1214
снимка

На 07 ноември от 14,00 часа в областна администрация – Сливен се проведе съвещание по въпросите на готовността за работа при зимни условия на общинските администрации, териториалните структури на министерствата и ведомствата, фирми и организации.

Съвещанието бе ръководено от областния управител г-н Марин Кавръков. То се провежда на основание т.3 от Заповед № Р-230 от 19 октомври 2011 г. на министър-председателя, във връзка с подготовката на страната за зимния сезон 2011-2012 г. Целта е да се предприемат превантивни мерки за осигуряване на нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите на населението през тези месеци.

Представителите на общините и териториални звена: Областно пътно управление, РЗИ, РИО, EVN, КАТ, ОУ „Пожарна безопасност и спасяване" информираха за подготовката им за работа и преодоляване на възникнали усложнения през зимния период и изпълнението на мерките, с оглед намаляването на последствията за населението и осигуряване на ефективно функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите. Учебните заведения и детските градини са снабдени с гориво, на лице е готовност за обгрижване на болните на хемодиализа.

Обявен беше състава на щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния щаб.

Съгласувани бяха плановете за действие при усложнена зимна обстановка на териториалните структури на министерствата и ведомствата за изпълнение на задълженията им по Плана за защита при бедствия в частта за провеждане на СНАВР в областта.

Г-н Кавръков обърна внимание за взаимодействие между КАТ, ОПУ и съседните области при утежняване на пътната обстановката и предстоящо спиране на движението на определени отсечки от републиканската пътна мрежа, а така също и за определяне на сборни места за техника изчакваща отварянето на пътищата. Освен това ОПУ и EVN е необходимо да завършат освобождаването на пътната мрежа и ел.проводите от паднали дървета и клони, застрашаващи движението и ел.мрежа в планинската част на областта. Препоръча на представителите от EVN да планират инвестиции за полагане на ел.кабели под земята в населените места с архитектурно значение с.Медвен и с.Катунище.

Г-н Кавръков благодари на представителите на поделение 22220, ОУ „ПБЗН”, КАТ, ОПУ, EVN и МЕПР-Сливен за адекватните действия при усложнената зимна обстановка на 17 и 18 октомври 2011 г.

Снимки

снимкаснимкаснимка