Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Фонд „Земеделие” отпусна целеви кредит за минерален тор и семена за пшеница

17 ноември 2011 15:41,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 925
iklkl

Фонд „Земеделие” отпусна целеви кредит за минерален тор и семена за пшеница

 

Държавен фонд „Земеделие” отпусна целеви кредит за закупуване на минерален тор и семена за производството на пшеница за реколта 2012. Напомняме, че срокът за прием на заявления е до 30 ноември 2011 г. и/или до изчерпване на финансовия ресурс, който е в размер на 9 930 000.00 лв. Кредитът за купуване на минерален тор е в размер на 80 лв. на ха, а за семена – по 60 лв. на ха. Семената могат да бъдат и собствено производство и да са неокончателно сертифицирани. Заемите ще се дават при лихва от 6%. Кандидатстването е с едно заявление и за двете направления заедно, като стопаните могат да представят обща застраховка и обезпечение по кредита.

Кредитните задължения се обезпечават чрез ипотека върху недвижимо имущество, особен залог върху машини и съоръжения, складови записи за вложено зърно на съхранение в публичните складове, залог на парична сума или банкова гаранция. Земеделските производители могат да подават своите документи в областните дирекции на ДФ „Земеделие”.

Повече информация за условията и изискванията по предоставения кредит, може да получите на място в областните структури на фонда или на телефон: 02/81 87 316