Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЕС одобри удължаването с две години на срока за преструктуриране на млечните ни ферми

18 ноември 2011 11:22,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 979

По информация от Министерство на земеделието и храните, Дирекция „Връзки с обществеността и протокол” ЕС одобри удължаването с две години на срока за преструктуриране на млечните ни ферми.

. На заседание на Постоянния комитет по хранителната верига и здравеопазване на животните, с пълно мнозинство, държавите-членки на Европейския съюз приеха удължаването с две години на срока за преструктуриране на млечните ферми в България.

С това Решение млекопреработвателните предприятия в България ще преработват, съответстващо и несъответстващо на критериите мляко до 31 декември 2013 г. По този начин се дава шанс на фермите от II-ра категория, 24 632 ферми с над 5 крави и 48 287 ферми с до 4 крави от III-та категория да покрият изискванията на ЕС и да не бъде ограничена продажбата им на сурово краве мляко. Едновременно с това, периода на дерогация може да бъде използван от част от фермерите за преориентиране към друго продуктивно направление.

Предстои Решението да бъде подписано от комисаря по здравеопазване и защита на потребителите Джон Дали и да се публикува в Официалния вестник на ЕС до края на 2011 г.