Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

20 ноември 2011 е Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

18 ноември 2011 12:41,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1244

Обръщение на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов:

Уважаеми госпожи и господа, тази година на 20 ноември 2011 г. по идея на Генералната асамблея на ООН отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. На тази дата почитаме паметта на хилядите хора, загинали по пътищата на страната.

Всяка седмица у нас при пътнотранспортни произшествия загиват повече от 15 души. Над 150 са пострадалите с тежки наранявания, а част от тях остават с трайни увреждания за цял живот. Мъже, жени и деца приключват своя жизнен път или остават инвалиди заради чужди или свои грешки.

Огромни са човешките страдания, които понасят жертвите на пътнотранспортни произшествия и техните семейства.

Голяма част от нещастията по пътищата са предсказуеми и предотвратими. За да постигнем нашите амбициозни цели за намаляване на загубите от пътнотранспортните произшествия, ще продължим да прилагаме системен подход за осигуряване на безопасността на движението. Глобалната криза в областта на безопасността на движението може да бъде преодоляна само с помощта на многосекторно сътрудничество и партньорство с участието на всички заинтересовани страни от държавния и частния сектор и с привличане на гражданското общество. Ние вярваме, че заедно можем да спасим живот и да работим за постигане по-висока безопасност по пътищата на нашата страна.

На този ден с дълбока почит изказваме благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, за които всеки ден се осмисля от спасен живот или подадена ръка за помощ на пострадал при пътнотранспортно произшествие.

Нека отдадем нашата дълбока почит към жертвите на пътнотранспортните произшествия и изкажем съболезнования към техните семейства, а ние бъдем по-внимателни и толерантни едни към други независимо дали сме зад волана или на пешеходната пътека.

Нека всички ние заедно, институции и участници в движението, с повече воля и упоритост, обединим усилията си и от възпоменание към жертвите пристъпим към конкретни действия за постигане на нова култура в движението и направим нашите пътища по-безопасни за всички.

През 2011 г. до 08.11.2011 г. по пътищата на България са загинали 559 души.

На територията на област Сливен от началото на годината до сега са регистрирани 1163 ПТП от тях 217 тежки с 28 убити 278 ранени.