Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Среща на Областния съвет за тристранно сътрудничество - Сливен

24 ноември 2011 17:12,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1063
24.11.2011

На 24.11.2011 г. от 11ч., в сградата на Областна администрация гр. Сливен се проведе среща на Областния съвет за тристранно сътрудничество. Председателят на съвета, г-н Марин Кавръков, свика това извънредно заседание по повод стачните действия в БДЖ, както и във връзка с последните новости относно пенсионната реформа.

Областният управител уточни, че организира срещата не за да се достигнат общи решения между участниците, а за да бъде той обстойно информиран за отношението на засегнатите страни и техните намерения за ответна реакция.

Г-н Тодор Иванов, председател на РС на КНСБ Сливен, изказа своето недоволство относно вземането на решения на по-високо равнище, без да бъдат обсъдени възможностите със синдикатите преди това. Той сподели свои виждания за отлагане на пенсионната реформа – според него сериозни приходи могат да се генерират, ако работниците се осигуряват върху реалните си доходи. Тогава реформата би могла да настъпи през 2020, както доскоро е било предвидено.

Борба със сивия сектор и повишаване на осигурителния праг бяха част от мерките, които предложи г-н Радостин Койчев – зам.-председател на Сливенска търговско-промишлена палата. Той заяви, че представляваната от него структура застава зад националната доктрина на работодателите.

Директорите на Дирекция „Бюро по труда” Сливен и Нова Загора, информираха, че при евентуални съкращения в БДЖ, представляваната от нея институция има готовност да обслужи останалите без работа по подобаващ начин. Имайки предвид обезщетенията, които ще получат съкратените, г-жа Тихомира Димитрова (Дирекция „Бюро по труда” Сливен) счита, че моментът за тях ще бъде подходящ за квалификациите им в различни професионални насоки.

Относно очакваните съкращения в железниците, г-н Кавръков получи уверение, че загубилите работата си ще бъдат насочени по най-добрия начин към нови възможности за професионална реализация.

Снимки

24.11.11г