Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведено заседание на Регионалния съвет за развитие/РСР/ на Югоизточен район

13 декември 2011 16:43,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1182
плакет на Югоизточен район

На 13.12.2011 г. от 11.00 ч. в Областна администрация Сливен се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Югоизточен район /ЮИР/ под председателството на г-н Марин Кавръков – областен управител на област Сливен.

Участие взеха представители на министерства, областните управители и кметове на общини в ЮИР и представители от организациите на работодателите и работниците .

Основни акценти в заседанията са актуализиране състава на РСР и РКК на ЮИР и определяне на представители в Комитетите за наблюдение на оперативните програми; Обсъждане и приемане на Годишната индикативна програма за дейността на РСР на ЮИР през 2012 г.; Обсъждане и съгласуване на актуализираните документи на Областните стратегии за развитие на областите от ЮИР, представяне на социално-икономически анализ на настоящата ситуация пред регионалното развитие и териториалното сближаване на Република България .

Новоизбраните членове на РСР на ЮИР и представителите им в Комитетите за наблюдение на оперативните програми бяха приветствани от председателя на съвета г-н Марин Кавръков, който им пожела успешна и ползотворна работа.

Прие се Годишната индикативна програма /ГИП/ за дейността на РСР за 2012 г. В бюджета са заложени допълнителни средства за дейности, свързани с изготвяне на Регионалния план за развитие на Югоизточен район за новия програмен период 2014 - 2020г.

Изпълнителят ОБЕДИНЕНИЕ „РЕГИОНАЛНИ АНАЛИЗИ ЗА 2014+”по Проект “Разработване на социално-икономически анализ за нуждите на Оперативна програма „Регионално развитие” за периода 2014-2020 г.”

възложен с договор от МРРБ представи социално-икономически анализ на настоящата ситуация пред регионалното развитие. Основната цел на проекта е изготвяне на детайлен социално-икономически анализ за нуждите на ОПРР за периода 2014-2020 г., с оглед идентифициране на силни и слаби страни, възможности и заплахи пред развитието на българските райони, приоритетни области за въздействие за преодоляване на несъответствия в развитието, оползотворяване на съществуващите възможности за ускорено и устойчиво социално-икономическо развитие и териториално сближаване.

На ротационен принцип, съгласно разпоредбата на чл. 18, ал.3 от Закона за регионалното развитие /ЗРР/ председателството на РСР за първото полугодие на 2012г. бе предадено на Област Стара Загора.

Снимки

Регионален съвет за развитие на Югоизточен районвръчване на плакета на Югоизточен район от г-н Кавръков на следващия домакин