Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министър Свилен Нейков откри обновена зала по лека атлетика в Сливен

15 декември 2011 22:27,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 2251
---

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри в Сливен ремонтираната зала по лека атлетика. След подписано споразумение между министър Нейков и бившия кмет Йордан Лечков по сметката на местния лекоатлетически клуб бе преведена сумата от 220 000 лева. С парите е положено тартаново покритие по шестте коридора на 120-метровата писта и в секторите за тласкане и скокове, отговарящо на световните стандарти. “Това е нашата политика – да изграждаме съоръжения, да ги модернизираме да отговарят на световните изисквания на стандарти, каза министърът.

На церемонията по откриването присъстваха още президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов и областният управител на Сливен Марин Кавръков. Сред публиката бе и легендата в българската атлетика Михаил Желев, европейски шампион на 3000 м с препятствия от 1969 година. В Сливен в момента за активни тренировки по лекоатлетически дисциплини са картотекирани около 150 деца и ученици.

Министърът заяви, че има яснота по дейностите на спортните училища в страната. Той обясни, че задължение на всяка една федерация е да си определи критериите за прием в спортно училище, а министерството само ще контролира този процес. В бъдеще ще има и индекс на физическата дееспособност, който ще гарантира по–високо качество на учащите се в спортните училища. В индекса ще бъдат включени антропометичните данни, а други данни ще са свързани с функционалната годност на състезателите. Ще се отчита още развитието и перспективите на всеки спортист, уточни министър Нейков. По думите му изграждането на Националната лаборатория за допингов контрол върви с успешни темпове и се очаква строителството да приключи до края на март 2012 г.