Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на областната комисия „Военни паметници”

22 декември 2011 17:47,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 947
Заседание на областната комисия „Военни паметници”

На 22.12.2011 г. от 14 часа в Областна администрация се проведе заседание на областната комисия „Военни паметници”.

Заседанието откри заместник-областният управител г-н Христо Карабекиров. Той представи новите членове на комисията г-н Петър Колев – Директор на Исторически музей Нова Загора и г-н Кръстю Дечев – Председател на Съюза на ветераните от войните – Сливен.

Заседанието на комисията се проведе във връзка с постъпила информация за изградени нови военни паметници - един в община Сливен и един в община Нова Загора.

Общините направиха предложения за допълване на националния и областния регистър с данни и снимки на новоизградените военни паметници, които комисията ще предостави на министъра на отбраната за актуализиране на националния регистър.

След тези допълнения общият брой на регистрираните военни паметници в област Сливен е 95, от които - в община Сливен - 43 бр., в община Нова Загора - 24 бр., в община Котел - 18 бр. и в община Твърдица- 10 бр.

По време на заседанието се отчетоха изпълнението на препоръките на комисията към кметовете на общините и кметства от проведеното заседание на 19.10.2010 г., както и какви средства са били планирани в общинските бюджети за 2011 г. за подобряване състоянието на военните паметници и пространството около тях.

При закриване на заседанието г-н Карабекиров изказа благодарност на членовете на комисията за работата през годината и им пожела весели Коледни и Новогодишни празници и успехи през Новата 2012 г.

Снимки

Заседание на областната комисия „Военни паметници”.